“Er zit meer in hem, dat weten we, maar het komt er niet uit!”

Er zit meer in hem, dat weten we, maar het komt er niet uit

Een aantal weken geleden kreeg ik de vraag of ik een school kon helpen. Ze hadden via een eerdere klant mijn naam doorgekregen. ‘Erik krijgt hem zeker weer gemotiveerd!’ Oef, de lat lag gelijk hoog.

Na een aantal observaties en gesprekken met de groepsleerkracht en de intern begeleider mocht ik vandaag echt starten met deze leerling. Een slimme jongen, dat was mij gelijk duidelijk.

Omdat we een tijdje met elkaar gaan werken vind ik het belangrijk dat we elkaar leren kennen. Tijdens het gesprek gaf hij het volgende aan:

‘Iedereen zegt altijd dat ik zo slim ben, maar ik twijfel daar vaak aan. Ik maak veel fouten en ben eigenlijk nergens goed in.’

Deze zin triggerde mij om de talentkaarten van Luk Dewulf en Els Pronk bij de hand te nemen. Samen gingen we op zoek naar de talenten van deze leerling. Zo brachten we in kaart dat hij meer kon dan hij aan het begin van het gesprek dacht. Wel 10 talenten heeft hij ontdekt!

Een mooie basis is gelegd om de volgende keer op verder te gaan. Er is wederzijds vertrouwen, de wil om er nu weer voor te gaan en het belangrijkste een lach op zijn gezicht.

Mijn dag kan niet meer stuk!

Erik