Talenten en motivatie versterken door het voeren van waarderende leerling gesprekken. Wie wil dat nou niet? Meer gemotiveerde leerlingen die zich ook nog meer betrokken voelen bij hun eigen leerontwikkeling. Maar hoe voer je deze leerling gesprekken?

Leerlingen zijn veel gemotiveerder om aan hun leerdoelen te werken als zij worden aangesproken op hun autonomie en zij in voldoende mate de ruimte krijgen om hun talenten te ontplooien en deze ook in kunnen zetten om aan hun leerdoelen te werken.

LUX biedt de training ‘Waarderende leerlinggesprekken’ aan waarin we je leren hoe je samen met je leerlingen invulling geeft aan de gesprekken en hoe je het gesprek op een waarderende manier voert. Dus op een manier waarop de leerling zich écht gezien voelt door jou.

Na de training kun je de volgende dag al meteen de aangereikte tools, kennis en vaardigheden in praktijk brengen. Het is daarna alleen nog een kwestie van vaak doen en bijschaven, zodat je steeds beter wordt in het voeren van dit soort gesprekken. Op die manier wordt het jouw tweede natuur.

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor jullie school? Deze training maken wij voor jullie op maat en daarmee geschikt voor het PO, VO, MBO, HBO en WO.