Wat gaan we doen juf? Waarom moet ik met je meelopen?

Wat gaan we doen juf? Waarom moet ik met je meelopen?

“Wat gaan we doen juf? Waarom moet ik met je meelopen?”

Een deelnemer van de training Waarderende Leerlinggesprekken vertelt over haar eerste ervaring om leerlinggesprekken vanuit een waarderend perspectief te voeren.

“Dat ventje was gewend om met mij te praten over waar hij nog aan moet werken. Uit die gesprekken komt meestal niet zoveel en dan vertel ik hem weer dat hij zich beter moet concentreren en beter op moet letten tijdens de instructies.”

“Bij de eerste vraag wat hij leuk vindt om te doen, keek hij mij nog een beetje verbaasd aan. Zo van, deze vraag had ik niet verwacht. Toen ik doorvroeg op de activiteiten waarbij hij zelfs de tijd wel eens uit het oog verliest, begonnen zijn ogen te stralen. Ik schreef alles op wat hij maar belangrijk vond om in zijn Talentenweb te noteren. Ik dacht dat ik hem wel aardig kende, maar dat bleek dus wel mee te vallen”.

Deze leerkracht van een school voor speciaal onderwijs waar we te gast zijn is om: Waarderende Leerlinggesprekken leveren een schat aan informatie op. Die kan ze gebruiken om leerlingen te ondersteunen die gaan nadenken over hoe ze hun talenten kunnen inzetten om aan hun dagelijkse uitdagingen te werken. Talenten inzetten en ook nog resultaten behalen is nog nooit zo leuk geweest!

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor jullie school? Lees meer over onze training Waarderende Leerlinggesprekken.