Ervaar je dat ouders steeds mondiger worden? Heb je soms het gevoel dat ze over je heen proberen te walsen? Krijg je het benauwd van ouders die onverwacht voor je neus staan en zeggen dat ze je NU willen spreken? Wil je met meer rust en zelfvertrouwen oudergesprekken kunnen voeren?

Dan zit je bij deze training op de juiste plek!

Kennis van manieren om zelf invloed te kunnen uitoefenen op het verloop van gesprekken zijn een krachtige basis voor prettige oudergesprekken. Door inzicht te krijgen in je eigen grondhouding als leerkracht kun je deze kennis efficiƫnt inzetten in de praktijk. Zodra je je bewust bent van je eigen grondhouding ben je in staat uitsluitend constructieve oudergesprekken te voeren.

Tijdens de training is er voldoende ruimte om je eigen praktijkvoorbeelden in te brengen en daarmee actief aan de slag te gaan. Ben je een startende leraar en heb je nog niet veel ervaring met oudergesprekken? Geen probleem, dan hebben wij genoeg voorbeelden waarmee je aan de slag kunt.

We behandelen kort de theoretische aspecten van het voeren van oudergesprekken. Waar moet je aan denken in de voorbereiding? Hoe bouw je een gesprek op? Hoe reguleer je een gesprek? En hoe de-escaleer je een gesprek? Wij leren je hoe.